dk  no  en  
sv en dk no

Talare på Produktivitetsdagen 21 september 2017

Ebba Lindsö

Klas Eklund

Seniorekonom på SEB, skribent och föredragshållare

Klas Eklund har stor kännedom om ekonomi och har skrivit böcker om bland annat ekonomisk tillväxt. Han har gedigen kunskap om klimat, globaliseringen och tekniskt utveckling.

Klas Eklund är en flitig skribent och föredragshållare med närmare 900 publicerade artiklar i tidningar, tidskrifter och antologier. "Vår ekonomi – en introduktion till samhällsekonomin" (Studentlitteratur) är Sveriges mest sålda lärobok i ekonomi och är översatt till bland annat ryska och kinesiska. Han har skrivit debattböcker om budgetunderskottet, skattesystemet, Tobinskatt och ekonomisk tillväxt. Under 2010 deltog han med en biografi över Olof Palme i Bonniers stora satsning "Sveriges statsministrar under 100 år". 2011 gav han ut "Kina: Den nygamla supermakten" (SNS), en bred studie över Kinas ekonomiska och politiska utveckling. Hans senaste bok handlar om innovationspolitik och entreprenörskap; "Ett ramverk för innovationspolitiken. Hur göra Sverige mer entreprenöriellt?" (Samhällsförlaget). Han har dessutom skrivit en deckare - "Läckan" (tillsammans med Karl G Sjödin) - som handlar om insideraffärer och mord i finansdepartementet. Boken filmatiserades och sändes senare som TV-serie.
Klas Eklund är Seniorekonom på SEB, adjungerad professor i Lund samt medlem i Regeringen Reinfeldts Framtidskommission. Mellan 1994 och 2007 var han bankens chefekonom. Klas har varit ledamot av EU-kommissionens Grupp för ekonomisk-politisk analys. Han har också varit vice ordförande i 5e AP-fonden och styrelseledamot i ABB Treasury Center Sweden, ordförande i ESO (expertgruppen för studier i offentlig ekonomi), domare för utmärkelsen Svensk Kvalitet, ledamot av SNS konjunkturråd, styrelseledamot i Carnegiestiftelsen.

Våra sponsorer

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008

Produktinloggning