dk  no  en  
sv en dk no

Filtrera:

MES, Spårbarhet och systemleverans, ABB referensprojekt
MES, Spårbarhet och systemleverans, ABB referensprojekt

Ett smidigt, digitalt spårbarhetssystem

Kundnamn:

ABB

Prevas utvecklade ett nytt spårbarhetssystem åt ABB som ökar kvaliteten för kunderna, och gör det enklare för ABB att hjälpa till att förebygga problem.

Uppdrag: Digitalt produktionssystem.

För att ett modernt elnät ska fungera måste bland annat transformatorstationer skyddas mot överbelastning. För det krävs högspänningsbrytare som snabbt kan bryta strömmen om något går fel. En strömtransformator ute i nätet känner av ifall något inte är som det ska. Den skickar då en signal till en central som i sin tur skickar ut en styrsignal till brytare vid andra transformatorstationer.

Tidigare använde sig ABB av ett system som bygger på kontrollkort av papper som gick runt mellan stationerna i tillverkningen. Det innebar att personalen på ABB var tvungna att gå in i arkivet för att hitta informationen. 

Det nya systemet som Prevas utvecklade åt ABB kallas för elektroniska kontrollkort och bygger på streckkoder. Systemet håller reda på vilka stationer den färdiga brytaren gått igenom och vem som gjort vad på vilken station i tillverkningen. När alla moment är utförda och brytaren är kontrollerad får den ett serienummer som samtidigt blir toppen i trädet av information som dokumenterar hur brytaren tillverkats.

- Systemet innebär bland annat att det går snabbare att följa upp vilka serienummer som kan vara drabbade av ett kvalitetsproblem som blivit känt efter att brytarna levererats. Spårbarheten ökar kvaliteten för kunderna och vi kan enklare hjälpa till att förebygga problem, säger Mariusz Kapral produktionstekniker på ABB.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss.

KONTAKTA OSS

Peter Karlsson, e-mail

RELATERADE CASE

  • Automatiserad fabrik
    Höganäs Bjuf
  • Sandvik Mining satsar på Automation_Prevas
    Sandvik Mining
  • Maxim Integrated, Industri 4.0
    Maxim Integrated

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008

Produktinloggning