language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Finalen för vår innovationstävling flyttas fram. Tävla om 1,3 miljoner!

Prevas och Inissions uppmärksammade innovationstävling flyttas återigen fram på grund av Covid-19-pandemin. Finalen kommer istället att avgöras i maj 2021 tillsammans med Ny Teknik och deras 33-lista.

Alla bolag med en innovation som innehåller elektronik får delta. Prissumman består av utvecklingstjänster från Prevas värt 250 000 kr och tillverkningstjänster från Inission värt 1 miljon kr. Ytterligare 50 000 kr delas ut i form av publikens pris. Inission innovation award har sedan starten utsett sju vinnande innovationer. Bland annat ett instrument för diagnosticering av perifera nervskador, ett smart trafiksystem med 3D och AI och ett system som monteras i utryckningsfordon för att varna andra bilister om dess närvaro. Senast vann Blixt Tech AB med sin digitala brytare - en enhet som inte bara kan bryta elen, utan också styra, mäta och kommunicera med allt som är anslutet till elnätet.

VILL DU DELTA?
Att anmäla sig till tävlingen är lätt. Maila till tavling@inission.com och ange namn, adress, telefon och mail. I ämnesraden skriver ni “Intresserad”. Då får ni tävlingsregler, formella krav och en mall för affärsplanen skickade till er via mail. De reservationer vi har är att ni ska ha ett AB registrerat, att ni bekostar ingående material själva, att innovationen innehåller elektronik och att ni kan offentliggöra er innovation.

Inission innovations award samarbetar med Prevas, Nordea, Almi och Ny Teknik.

FINALEN
Juryn består av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och NyTeknik. De utser de tre bästa bidragen och offentliggör finalisterna. Finalisterna bjuds med till Stockholm där de presenterar sina innovationer inför juryn i maj 2021. Finalen avgörs framför publik och press i ett Draknästet-liknande koncept på Epicenter i Stockholm, i samband med Ny Tekniks final av 33-listan. Publiken röstar fram sin egen favorit och finalen avslutas med att juryn presenterar vinnaren av Inission innovation award.

Under finaldagen har finalisterna tillgång till egen monter med plats för rollup och bord. Bland besökarna finns journalister, investerare, myndigheter och organisationer.

VINSTEN
Vinnaren av Inission innovation award, som utses av juryn, erbjuds produktionstjänster från Inission värt 1 000 000 kr. Vinnaren får då tillgång till hela Inissions produktionsresurser och kompetens för att industrialisera och producera sin innovation. Genom Prevas erbjuds vinnaren utvecklingstjänster värt 250 000 kr. Prissumman på totalt 1,25 miljoner kr kan användas under ett år. Dessutom delas publikens pris ut. Det är ett fristående pris där publiken avgör vem av finalisterna som är bäst. Vinnaren av publikens pris får 50 000 kr.

OM 33-LISTAN
Med 33-listan lyfter Ny Teknik fram nytänkande, unga svenska teknikföretag som vågar bryta regler och bana väg för ny teknik. I maj 2021 träffas de 33 vinnande bolagen på Epicentrum i Stockholm tillsammans med analytiker som gjort listan, journalister, investerare, myndigheter, organisationer och spännande gäster som berättar om sin syn på den svenska startup-scenen.

KONTAKT
Maria Månsson, Director innovation and research, Prevas AB, Mobil: +46 708 644 399, E-mail 
Olle Hulteberg, Marknadschef Inission AB, Mobil: +46 707 202 444, E-mail

Referenser

 • 4Life Solutions

  Rent dricksvatten på fyra timmar

 • Gradientech

  Ultrasnabbt diagnostiksystem kan rädda liv och motverka antibiotikaresistens

 • Realheart

  Realheart TAH – ett ”riktigt” artificiellt hjärta.

 • Sentispec

  Dansk framgång: Helautomatisk feberskanner klar på rekordtid.