language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Hello IoT Button.

  2020-02-10

  Knapptryck till molnet med dynamisk infrastruktur.

 2. Smart Maintenance for competitive edge.

  2020-01-22

  Condition Monitoring has become more and more important now that we are increasingly moving from scheduled maintenance to condition-based maintenance.

 3. Taking advantage of electronics in modern healthcare.

  2020-01-14

  Interest is increasing in electronic and communicative healthcare solutions, both among professional healthcare providers and consumers who wish to live a long and healthy life.

 4. En resa in i framtiden.

  2019-12-17

  Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.

 5. Digitalisering och automation - på rätt sätt.

  2019-12-11

  Att utvecklingen går snabbt framåt inom automation och digitalisering har nog knappast gått någon förbi. Utvecklingen av kollaborativa robotar, 3D-printing, AI, uppkopplade maskiner och smarta stödsystem ger möjlighet att effektivisera processer på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

 6. Mobil teknologi växer inom hälso och sjukvården.

  2019-12-03

  Alla progonoser pekar på att vi i framtiden inte kan vårda alla patienter på sjukhus, utan vård och undersökningar måste kunna ske på distans. Samtidigt ökar intresset för mobila hälsolösningar, mHealth, både från de som vill behålla hälsan och de som vill återvinna den och till och med rädda liv.