language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Hur kan industrin utnyttja gamification?

  2020-09-30

  När du är bekant med begreppet gamification så har du säkert räknat ut att detta påverkar din vardag i ganska eller mycket stor utsträckning. Men, vad är egentligen gamification? Och hur är det egentligen designat? Varför är det så fängslande? Vad innebär begreppet human design?   

 2. Digitalisering av fältservice, film del 1

  2020-09-10

  Ta del av vårt inspelade webinar där Asmir Tahmaz berättar om digitalisering av fältservice.

 3. Framtidens fastighetsunderhåll – digitala tvillingar i fokus.

  2020-06-04

  Fastighetsunderhåll handlar om att maximera livslängden i en byggnad. Vad skulle hända ifall byggbolag bygger smarta fastigheter från början, där underhållsplanen uppdateras kontinuerligt och förslag om förbättringar och byten sköts av fastigheten själv?

 4. Att gå med i ett partnernätverk – vad innebär det för mig?

  2020-05-05

  Det finns för- och nackdelar med att vara egenföretagare. Ett sätt att bredda sin kontaktyta, och möjlighet till att hitta intressanta uppdrag, är att gå med i olika partnernätverk. Här kommer fem motiveringar till varför!

 5. Underhållssystem – varför välja molnet?

  2020-04-02

  Att använda sig av molntjänster i sin organisation blir allt vanligare. Det vanligaste man stöter på i sin vardag är lagringstjänster såsom OneDrive eller Dropbox. Visst, det är bra att kunna komma åt sina filer vart man än är, men vilka effekter uppkommer när man koppar upp till exempel sitt underhållssystem mot molnet?

 6. Nyfiken på hur du kan digitalisera din fältservice?    

  2020-03-17

  När organisationer beslutar sig för att arbeta med digitalisering finns det många fallgropar att se upp för. Risken är även stor att man tro att man har infört digitaliserade arbetssätt när man i själva verket inte har gjort det.

 7. Fältservice – vem är din ledstjärna?  

  2020-03-03

  För min del började det nya året med att delta på IFS Global Sales Kick Off. Fick en fantastisk vecka som bjöd på trevligt nätverkande, intressanta föreläsningar och utbildning inom värdebaserad försäljning.

 8. Smart Maintenance for competitive edge.

  2020-01-22

  Condition Monitoring has become more and more important now that we are increasingly moving from scheduled maintenance to condition-based maintenance.

 9. En resa in i framtiden.

  2019-12-17

  Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.

 10. Digitalisering och automation - på rätt sätt.

  2019-12-11

  Att utvecklingen går snabbt framåt inom automation och digitalisering har nog knappast gått någon förbi. Utvecklingen av kollaborativa robotar, 3D-printing, AI, uppkopplade maskiner och smarta stödsystem ger möjlighet att effektivisera processer på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.