language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Hur kan industrin utnyttja gamification?

  2020-09-30

  När du är bekant med begreppet gamification så har du säkert räknat ut att detta påverkar din vardag i ganska eller mycket stor utsträckning. Men, vad är egentligen gamification? Och hur är det egentligen designat? Varför är det så fängslande? Vad innebär begreppet human design?   

 2. Vad krävs för att medicintekniska produkter, certifierade under MDD eller AIMDD, ska få fortsätta att säljas i EU?

  2020-08-24

  Även om certifikat mot MDD och AIMDD kan fortsätta att gälla för medicintekniska produkter fram till i maj 2024, så är det flera krav i MDR som ska tillämpas redan från den 26 maj 2021. I det här blogginlägget förklara vi mer vad detta innebär.

 3. Gamification, i din vardag. Hur det funkar och hur det kan påverka industrin positivt!

  2020-07-01

  Efter en lång och mödosam arbetsdag har du äntligen kommit hem. Maten är inköpt och det enda du ser framför dig är att kunna släppa dagens bekymmer och få den välförtjänta återhämtningen som du behöver.

 4. Smartare Elektronikhandboken.

  2020-06-24

  Koncentrerad och lättsmält kunskap för alla elektronikintresserade.

 5. Klinisk utvärdering av medicintekniska produkter.

  2020-06-16

  Att som medicintekniskt företag göra klinisk utvärdering och klinisk uppföljning är något som blivit allt viktigare. Den kliniska utvärderingen är en process. Ett sätt att arbeta under hela produktens livslängd; från produktidé och lansering tills dess produkten inte längre säljs.

 6. Bildbehandling, inte så komplicerat som det låter!

  2020-05-28

  Om man googlar på begreppet bildbehandling får man förklaringen att det är en metod för att förändra bilder med olika metoder och algoritmer. Lägg sen till att bildbehandling har stor inverkan i ditt vardagliga liv och påverkar allt från sjukvården till industri. Visst kan det då vara svårt att förstå hur allt egentligen hänger ihop?

 7. IoT del 3. Vår nya affärsmodell.

  2020-05-14

  Ta hjälp av User Stories i din IoT-satsning. Det gör det enklare för dig att avgöra vad som är viktigast och bör prioriteras i den lösningen ni vill ta fram.

 8. Att gå med i ett partnernätverk – vad innebär det för mig?

  2020-05-05

  Det finns för- och nackdelar med att vara egenföretagare. Ett sätt att bredda sin kontaktyta, och möjlighet till att hitta intressanta uppdrag, är att gå med i olika partnernätverk. Här kommer fem motiveringar till varför!

 9. Shh… don't say it [Innovation] too aloud!   

  2020-04-22

  For many organizations, it gets difficult to talk about Innovation even when everybody is talking about it. That scary word that requires so much thinking and resourcing, and that brings so much uncertainty!

 10. Vad är UX och varför är det så viktigt för mitt företag?    

  2020-03-25

  UX och Design, brukar jag svara när någon frågar mig vad jag jobbar med. Responsen är ofta en ny fråga. UX, vad är det för något?

 11. IoT del 2. Vår nya affärsmodell.

  2020-03-19

  Samarbeten mellan olika intressenter är en viktig nyckel till att kunna fatta framgångsrika affärsbeslut. Och det är inget undantag när det gäller att lyckas med en IoT-satsning.

 12. Är min app en medicinteknisk produkt?

  2020-03-05

  Appar tycks ha en exponentiell utveckling och användningsområdena har egentligen inga gränser . Med ett enkelt knapptryck kan du exempelvis mäta hjärtslag eller få fertilitetsstöd. Att besöka läkare, få en diagnos och få medicin utskriven, kan nu ske genom en app.

 13. IoT del 1. Vår nya affärsmodell.

  2020-02-20

  Ingen har väl kunnat undgå att IoT kommit att dominera vår samtid. Men, hur kan IoT fungera som en affärsidé och bidra till att förvalta och förädla bolagets investeringar?

 14. Taking advantage of electronics in modern healthcare.

  2020-01-14

  Interest is increasing in electronic and communicative healthcare solutions, both among professional healthcare providers and consumers who wish to live a long and healthy life.

 15. En resa in i framtiden.

  2019-12-17

  Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.

 16. Mobil teknologi växer inom hälso och sjukvården.

  2019-12-03

  Alla progonoser pekar på att vi i framtiden inte kan vårda alla patienter på sjukhus, utan vård och undersökningar måste kunna ske på distans. Samtidigt ökar intresset för mobila hälsolösningar, mHealth, både från de som vill behålla hälsan och de som vill återvinna den och till och med rädda liv.