dk  no  en  

sv en dk no

congatec-relaterade moduler

congatech-relaterade moduler

Partnerskap mellan congatec, Freescale och Prevas skapar spännande nya möjligheter, i synnerhet rörande Freescale i.MX6-baserade produkter.

Traditionellt har modulmarknaden varit starkt influerad av x86-baserade produkter. Med Freescale i.MX6 har ARM kommit in stort på COM-marknaden (Computer-On-Module), där Freescale i.MX6 är en CPU-serie med 1, 2 eller 4 kärnor i kretsar med samma format. congatec har lanserat ett COM-kort med denna CPU, conga-QMX6, som började serieproduceras under hösten 2013.

Med 1, 2 eller 4 kärnor och frekvens 1 GHz är de små operativsystemets tid förbi och conga-QMX6 formligen ber om att få köra Android, Linux eller Windows Embedded. De flesta COM-kort levereras med BSP (Board Support Package) för utveckling, vilket du kan välja att använda i början av projektet, men för stabilitets- och underhållsändamål rekommenderas inte detta för de slutliga produkterna. Om du vill ha en inbyggd produkt med lång livslängd, som kan uppdateras utan större kodförändringar, bör du välja skräddarsytt BSP.

För att göra det enklare att komma igång med rätt BSP har Prevas utvecklat ett OE-lite Linux-baserat BSP för conga-QMX6, vilken utgör en god utgångspunkt för vidare arbete och inkluderar grundläggande bootloader, ny Linux-kärna, X.Org och Qt. Detta BSP levereras för närvarande till Prevas kunder för uppstartsprojekt på conga-QMX6, utbildning inom utveckling av inbyggt Linux-BSP osv.

Kontakt

Mads Dore Hansen

Mads Doré Hansen

Product Manager

Tel

+45 40 19 65 66

Søren W. Mathiasen

Søren W. Mathiasen

Vice President Sales & Marketing

Tel

+45 20 99 76 01

E-post

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning