dk  no  en  
sv en dk no
Internet of Things, IoT

Internet of Things, sakernas internet

Gör dig redo för en ny uppkopplad värld. En värld där människan och maskinen tillsammans hittar nya lösningar för smarta prylar, smarta bilar, smarta fabriker, smarta hem och smarta städer.

År 2020 kommer det att finnas mer än 200 miljarder anslutna enheter, uppkopplade saker och maskiner som kommunicerar med varandra. Ett nät av förbindelser som möjliggjorts tack vare innovativ ny teknik och som resulterar i industrins smarta revolution; Internet of Things.

Vår digitala framtid

Med hjälp av exempelvis sensorer kan man överföra en mängd olika uppgifter som läge, temperatur, rörelse och position. Man kan mäta hur en produkt faktiskt används och hur väl en produktion är trimmad. Möjligheterna är oändliga. Lägg till möjligheten att prata med varandra och dela data; här har Nordens tillverkningsindustri en enorm potential.

Ovanstående är dock ingen lätt process eftersom det ofta omfattar rätt så stora förändringar i företagen där många delar berörs; IT, marknad/försäljning, R&D, produktion och service. Alla måste ändra på sina rutiner och sättet att se på marknaden. Företagens ledningsgrupper måste ta fram nya strategier för att kunna dra nytta av Internet of Things.

Att äga och framförallt att kunna selektera och använda informationsmängden,
Big Data, till att skapa nya marknader, affärsmodeller och intäkter kommer att bli en av de viktigaste konkurrensmedlen.

Utvecklingspartner med lång erfarenhet av IoT

Prevas har lång erfarenhet av att stödja olika branscher med lösningar inom Internet of Things-området. Prevas kompetens inom inbyggd teknik och industriella IT-lösningar, i kombination med applikation- och processkunskap inom många olika områden, gör Prevas till en perfekt partner för Internet of Things projekt.

Vi hjälper dig med

  • Förstudier
  • Program och projektledning
  • Analys och re-design
  • Kundupplevelser

Kontakt

Björn Andersson

Björn Andersson

Senior Vice President, Product Development Solutions

Tel

+46 21 360 19 33

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning