dk  no  en  

sv en dk no

Kund: Ovako Steel, Hofors

Ovako producerar långa specialprodukter av stål, med fokus på krävande produktsegment. Cirka 2 miljoner ton låglegerat stål och kolstål levereras i form av stänger, valstråd, rör och ringar varje år för konstruktioner, tunga fordon, fordons- och verkstadsindustrin främst i Norden och Europa.

Sammanfattning

Ovakos verksamhet inom Tube & Rings tillverkar sömlösa rör . Rören används i avancerade applikationer som till exempel bärkonstruktioner, bildelar och avancerad hydraulik lösningar. Rören tillverkas genom att en rundstång trycks genom ett uppvärmt stångämne. För att få rätt dimension utan att ytan blir mjuk är det viktigt med exakt kontroll av temperaturen.

Lösning

Det befintliga FOCS-systemet moderniserades.

Fördelar

Systemet gav möjlighet att kontrollera temperaturen så att det även gick att tillverka rör med större dimensioner. Samtidigt uppnådde man bränslebesparingar på mer än 10 procent.

Kontakt

För mer information

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning