dk  no  en  

sv en dk no
Positionering & Navigering

Positionering & Navigering

För att få kvalitativ och säker kontroll över maskiner och enheter är det ofta nödvändigt att ta fram information om deras position. GPS har använts under lång tid, men har sina begränsningar och kan bara användas utomhus. Övervakning av rörelser är också en mycket viktig parameter när det gäller maskiner och styrsystem.

Tröghetsnavigering, död räkning, seismisk och sonarteknik är tillsammans med GPS-teknik områden som Prevas har djupgående kunskaper om. Avancerad signalbehandling, algoritmer och filterteknik samt övervakning av den mycket snabba utvecklingen inom sensorer, som gyroskop och accelerometrar, ger garanterat framgångsrika projekt.

Vi har levererat många projekt med den allra senaste tekniken till våra kunder, som är avsedda att användas i nya innovativa produkter och applikationer. Prevas har till exempel tillverkat sonarsystem med ultraljud, system för laserskanning, hinderavläsning och navigering i robotdammsugare, AIS (GP&C-system för marina applikationer), system för positionsstyrning för industriella verktyg, prestandasensor för dämpare i motorcyklar och racerbilar, positionering för gruvutrustning, positionerings- och navigeringssystem för militära fordon etc.

Exempel på kunder inom positionering och navigering

ABB, Atlas Copco, Electrolux, SSC, C2-SAT och Öhlins Racing.

Kontakt

Maria Månsson

Maria Månsson

Director, innovation and research & Site Manager Hammarby Sjöstad

Tel

+46 8 644 36 07

Magnus Edman

Business Unit Manager

Tel

+46 586 22 23 38

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning