language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Hur kan industrin utnyttja gamification?

  2020-09-30

  När du är bekant med begreppet gamification så har du säkert räknat ut att detta påverkar din vardag i ganska eller mycket stor utsträckning. Men, vad är egentligen gamification? Och hur är det egentligen designat? Varför är det så fängslande? Vad innebär begreppet human design?   

 2. Digitalisering av fältservice, film del 1

  2020-09-10

  Ta del av vårt inspelade webinar där Asmir Tahmaz berättar om digitalisering av fältservice.

 3. Gamification, i din vardag. Hur det funkar och hur det kan påverka industrin positivt!

  2020-07-01

  Efter en lång och mödosam arbetsdag har du äntligen kommit hem. Maten är inköpt och det enda du ser framför dig är att kunna släppa dagens bekymmer och få den välförtjänta återhämtningen som du behöver.

 4. Klinisk utvärdering av medicintekniska produkter.

  2020-06-16

  Att som medicintekniskt företag göra klinisk utvärdering och klinisk uppföljning är något som blivit allt viktigare. Den kliniska utvärderingen är en process. Ett sätt att arbeta under hela produktens livslängd; från produktidé och lansering tills dess produkten inte längre säljs.

 5. Framtidens fastighetsunderhåll – digitala tvillingar i fokus.

  2020-06-04

  Fastighetsunderhåll handlar om att maximera livslängden i en byggnad. Vad skulle hända ifall byggbolag bygger smarta fastigheter från början, där underhållsplanen uppdateras kontinuerligt och förslag om förbättringar och byten sköts av fastigheten själv?

 6. Bildbehandling, inte så komplicerat som det låter!

  2020-05-28

  Om man googlar på begreppet bildbehandling får man förklaringen att det är en metod för att förändra bilder med olika metoder och algoritmer. Lägg sen till att bildbehandling har stor inverkan i ditt vardagliga liv och påverkar allt från sjukvården till industri. Visst kan det då vara svårt att förstå hur allt egentligen hänger ihop?

 7. IoT del 3. Vår nya affärsmodell.

  2020-05-14

  Ta hjälp av User Stories i din IoT-satsning. Det gör det enklare för dig att avgöra vad som är viktigast och bör prioriteras i den lösningen ni vill ta fram.

 8. Shh… don't say it [Innovation] too aloud!   

  2020-04-22

  For many organizations, it gets difficult to talk about Innovation even when everybody is talking about it. That scary word that requires so much thinking and resourcing, and that brings so much uncertainty!

 9. Underhållssystem – varför välja molnet?

  2020-04-02

  Att använda sig av molntjänster i sin organisation blir allt vanligare. Det vanligaste man stöter på i sin vardag är lagringstjänster såsom OneDrive eller Dropbox. Visst, det är bra att kunna komma åt sina filer vart man än är, men vilka effekter uppkommer när man koppar upp till exempel sitt underhållssystem mot molnet?

 10. Vad är UX och varför är det så viktigt för mitt företag?    

  2020-03-25

  UX och Design, brukar jag svara när någon frågar mig vad jag jobbar med. Responsen är ofta en ny fråga. UX, vad är det för något?

 11. IoT del 2. Vår nya affärsmodell.

  2020-03-19

  Samarbeten mellan olika intressenter är en viktig nyckel till att kunna fatta framgångsrika affärsbeslut. Och det är inget undantag när det gäller att lyckas med en IoT-satsning.

 12. Nyfiken på hur du kan digitalisera din fältservice?    

  2020-03-17

  När organisationer beslutar sig för att arbeta med digitalisering finns det många fallgropar att se upp för. Risken är även stor att man tro att man har infört digitaliserade arbetssätt när man i själva verket inte har gjort det.

 13. Är min app en medicinteknisk produkt?

  2020-03-05

  Appar tycks ha en exponentiell utveckling och användningsområdena har egentligen inga gränser . Med ett enkelt knapptryck kan du exempelvis mäta hjärtslag eller få fertilitetsstöd. Att besöka läkare, få en diagnos och få medicin utskriven, kan nu ske genom en app.

 14. Fältservice – vem är din ledstjärna?  

  2020-03-03

  För min del började det nya året med att delta på IFS Global Sales Kick Off. Fick en fantastisk vecka som bjöd på trevligt nätverkande, intressanta föreläsningar och utbildning inom värdebaserad försäljning.

 15. En IoT fabrik på fyra hjul.

  2020-02-26

  Hur utstrålar vi Hello Possibility? En intressant fråga som ställdes inför planeringsarbetet för campusmässan 2020 på Örebro universitet. Svaret blev att skapa en möjlighet för studenter/kunder att se den mångsidighet och kreativitet som Prevas erbjuder.

 16. Prototyping i Figma.  

  2020-02-25

  Jag tycker kravhantering är svårt och försöker alltid hitta bättre sätt att hantera krav på när en lösning ska byggas. I mina senaste projekt har jag börjat använda mig av ett verktyg som heter Figma och tekniker kring prototyping för att tillsammans med verksamheten ta fram kraven. Tekniken gör att det går att bygga bättre system till en lägre kostnad, tack vare att verksamheten snabbare kan lämna feedback på prototypen. 

 17. IoT del 1. Vår nya affärsmodell.

  2020-02-20

  Ingen har väl kunnat undgå att IoT kommit att dominera vår samtid. Men, hur kan IoT fungera som en affärsidé och bidra till att förvalta och förädla bolagets investeringar?

 18. Brexit, Microservices och AI.

  2020-02-18

  Sista skälvande Brexitveckan åkte jag tillsammans med fem andra Prevasutvecklare på NDC London. En utvecklarkonferens med Microsoftfokus. Ska man dra slutsatser om vad som är hett i branschen, baserat på vad föreläsningar och workshops handlade om, så är det Machine Learning tätt följt av Microservices.

 19. Hello IoT Button.

  2020-02-10

  Knapptryck till molnet med dynamisk infrastruktur.

 20. Smart Maintenance for competitive edge.

  2020-01-22

  Condition Monitoring has become more and more important now that we are increasingly moving from scheduled maintenance to condition-based maintenance.

 21. Taking advantage of electronics in modern healthcare.

  2020-01-14

  Interest is increasing in electronic and communicative healthcare solutions, both among professional healthcare providers and consumers who wish to live a long and healthy life.

 22. Digitalisering och automation - på rätt sätt.

  2019-12-11

  Att utvecklingen går snabbt framåt inom automation och digitalisering har nog knappast gått någon förbi. Utvecklingen av kollaborativa robotar, 3D-printing, AI, uppkopplade maskiner och smarta stödsystem ger möjlighet att effektivisera processer på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

 23. Mobil teknologi växer inom hälso och sjukvården.

  2019-12-03

  Alla progonoser pekar på att vi i framtiden inte kan vårda alla patienter på sjukhus, utan vård och undersökningar måste kunna ske på distans. Samtidigt ökar intresset för mobila hälsolösningar, mHealth, både från de som vill behålla hälsan och de som vill återvinna den och till och med rädda liv.